Home | Health | COVID-19 Update

COVID-19 Update

PLEASE NOTE: Due to the global COVID-19 pandemic the Slovenian Embassy in Washington, Consulate General of Slovenia in Cleveland, as well as our visa application centers, will not accept any visa applications until further notice.

They also will not provide legal assistance (hearings) and other services in the residence permit procedures, including accepting residence permit applications, fingerprinting and service of residence permits.

NUJNO: SPOROČILO SLOVENSKIM DRŽAVLJANOM, KI STE ZAČASNO V TUJINI.

Vsem slovenskim državljanom, ki ste začasno v tujini, svetujemo, da se zaradi pandemije koronavirusa (Covid-19) čim prej vrnete v Slovenijo.

Dne 11.3.2020 je bila sprejeta odločitev o prepovedi vstopa tujcev v ZDA, ki so bili v schengenskem prostoru v 14 dnevnem obdobju pred njihovim vstopom v ZDA.

Prepoved je stopila v veljavo v petek, 13.3.2020, ob 11:59 uri (EST). Ob povratku v Slovenijo svetujemo, da se obrnete na vašo letalsko družbo in prestavite let, tako da se boste čim prej vrnili v RS. V kolikor ni drugih možnosti, razmislite tudi o nakupu nove letalske vozovnice. Pri tem morate biti pozorni na morebitne omejitve potovanja v povezavi s koronavirusom v državah tranzita.

Osnovne informacije lahko najdete na spletnih straneh slovenskih veleposlaništev. Slovenija je 15.3. začasno ukinila letališki, železniški in avtobusni promet zato svetujemo, da se vrnete v Slovenijo preko letališč v državah, kjer ni uvedena prepoved za vstop potnikov, ki so bili v schengenskem prostoru. Tam boste imeli na izbiro več povratnih letov.

Svetujemo, da si preberete tudi informacije o ukrepih Slovenije v povezavi s Covid-19, ki so na www.gov.si/teme/koronavirus/ .

Slovenskim državljanom v ZDA svetujemo, da spremljajo medije in upoštevajo navodila lokalnih oblasti. Prav tako morate biti pripravljeni na morebitne zamude zaradi ukrepov v povezavi z omejevanjem virusa.

Podrobne informacije o predsedniškem razglasu in omejitvi potovanja v ZDA najdete na spletni strani Veleposlaništva RS Washington – http://www.washington.veleposlanistvo.si/index.php?id=2252

Priporočila MZZ RS glede potovanja v ZDA najdete na naslednji povezavi – https://www.gov.si/zbirke/drzave/zdruzene-drzave-amerike/

x

Check Also

Slovenian Lady Cleveland City Hall

Slovenian Lady – A Greeting to American – Pozdrav

The sculpture, of patinated cherry, shows a Slovenian Lady in traditional dress, complete with AVBA (bonnet). She carries in her arm a bouquet of nageljni (red carnations), the Slovenian national flower, and waves a handkerchief in greeting. The original ancient oak base shows the capital city's coat-of-arms, with Ljubljana Castle on the hills of the city, and Dragon as Protector of the city and the Ljubljanica river.